Gemeenten

Met ruim 750 containers zamelt Textiel Bank Nederland jaarlijks 9.500.000 kg textiel in. Textiel Bank Nederland laat het ingezamelde textiel in Nederland sorteren. Zo behoudt Textiel Bank Nederland (sociale) werkgelegenheid in Nederland en bieden wij garantie op duurzaamheid van het verwerkingsproces.

Gestructureerde textielinzameling

Textiel Bank Nederland organiseert een gestructureerde textielinzameling voor uw gemeente. Tijdens deze textielinzameling worden er twee zaken gescheiden: hergebruik en recycling.

Het textiel dat gedeponeerd wordt bij het restafval komt terecht in de verbrandingsoven en kan niet worden hergebruikt. Dit leidt tot hoge kosten voor de gemeente, grondstofverlies en schade voor het milieu. Door een samenwerking met Textiel Bank Nederland voorkomt u dat waardevolle grondstoffen vernietigd worden en bespaart de gemeente verbrandingskosten en CO2-uitstoot.

Neem contact met ons op

Grondstof besparing

Reduceer CO2-uitstoot

Onze werkwijze

Textiel Bank Nederland gaat graag met u in gesprek om tot de voor u gewenste situatie met betrekking tot textielinzameling te komen. Textiel Bank Nederland stelt een plaatsingsplan met u op, waarin Textiel Bank Nederland adviseert over de verschillende inzamelmethodes, optimale containerdichtheid en -spreiding. Vervolgens maken wij een praktisch inzamelplan dat aansluit bij uw wensen en doelen. Deze kan vrijwel altijd direct geïmplementeerd worden. Hierbij kijkt Textiel Bank Nederland onder andere naar de inzet van de verschillende inzamelmethoden en –middelen, voorlichtingen en communicatiemogelijkheden.

Meest gekozen concept
  • Vaste container
  • CE-keurmerk
  • Waterdicht
  • Antidiefstalbeveiliging
  • Antigraffiti
  • Handlossing
  • 115x115x220 cm (LBH)
  • Een handlos container zorgt voor een directe scheiding van restafval

De inzamelcontainers zijn leverbaar in verschillende soorten, formaten en kleuren. Textiel Bank Nederland zorgt ervoor dat de inzamelcontainers goed aansluiten op de situatie in uw gemeente. Textiel Bank Nederland stelt zich flexibel op en levert altijd maatwerk. Het is belangrijk dat u ontzorgd wordt en het beste resultaat bereikt.

Afhankelijk van de opmaak van het contract ontwikkelen wij samen met u een containerontwerp dat direct wordt gekoppeld aan uw gemeente. Daarnaast wordt het stadsbeeld verfraaid door de moderne ontwerpen.

Vraag een container aan