Over Textiel Bank Nederland

Textiel bank Nederland is één van de Nederlandse marktleider in traditionele textielinzameling die werkt aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Met het inzamelen, sorteren, hergebruiken en recyclen van textiel richten wij ons maximaal op hergebruik en recycling. Elk jaar zamelen we circa 9,5 miljoen kilo textiel in.

Samen circulair

Textiel Bank Nederland is het aanspreekpunt voor verschillende logistieke- en inzamelingsconcepten met betrekking tot het inzamelen en verwerken van textiel. Dit doen wij voor de volgende doelgroepen:

  • Gemeenten
  • Liefdadigheid instellingen
  • Milieustraten
  • Winkelketens
  • Verenigingen
  • Scholen

Missie 100% circulair textiel

Textiel Bank Nederland werkt aan een circulaire textielketen, omdat wij een bijdrage willen leveren aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Dit doen wij door textiel in te zamelen, verwerken, hergebruiken en recyclen.

Visie

Textiel Bank Nederland is een vooraanstaande speler in de transitie van gebruikt textiel naar hergebruik of recycling van textiel. Al het ingezamelde textiel heeft een duurzame nieuwe bestemming door de levenscyclus te verlengen of te verwerken tot een nieuwe grondstof. Samen met overheden, bedrijven, scholen, stichtingen en verenigingen werken we aan een duurzame en circulaire textielketen.

Textiel Bank Nederland draagt de volgende kernwaarden uit:

Verantwoordelijkheid

Textiel Bank Nederland is transparant. Deze transparantie hanteert Textiel Bank Nederland in de totale keten, bedrijfsvoering en communicatie.

Samenwerkend

Met elkaar en voor elkaar, met zijn allen, voor één missie. Textiel Bank Nederland en partners staan open voor iedereen en alle mogelijke samenwerkingen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de kern van Textiel Bank Nederland. Textiel Bank Nederland is niet alleen ecologisch, maar ook sociaal ingesteld. Onze toekomst staat centraal in onze bedrijfsvoering.

Vernieuwend

Textiel Bank Nederland is altijd op zoek naar ontwikkelingen, trends en innovaties om de totale textielopbrengst een nieuwe waarde te geven in de toekomst.

Certificaten

Textiel Bank Nederland heeft alle benodigde certificaten om op een professionele wijze textiel in te zamelen: